2011. augusztus 23., kedd

Térey János : A Nibelung-lakópark : fantá - Jelenlegi ára: 2 130 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Nibelung-lakópark : fantázia Richard Wagner nyománA könyv listaára: 2240 Ft. Leírás:
Téray János verses drámája összefoglalás, olyan átfogó és rétegzett mű, mely a wagneri hagyományt felelevenítve, egy mítosz kereteiben ad hírt kora Magyarországáról. Szellemes verses szövege archaikussá teszi a legprofánabb mondatokat, mítosszá alakít minden abszurd és evilági jelenetet. Ez a különös kettősség, a modern valóság és a mítosz, a mai nyelv és a szigorú versforma, Wagner és a terrorizmus kettősségei teszik ezt a darabot egyedülálló darabjává a kortárs magyar drámairodalomnak. Már a műfaji megjelölése is árulkodó, A Nibelung-lakópark ugyanis: katasztrófajáték. A világ -azaz a lakópark - bajban van. A társadalom, mely két tőkés család sarjaiból, ügyvédekből, modellnőkből, rendőrökből, tűzoltókból és rádiósokból áll, az összeomlás szélén. Siegfried és társa eltávolították Hagent, az uralkodó család legkisebb gyermekét a vezetői székből, a walkür Brünhilde és nibelung barátnője leszbikus kapcsolatukkal űznek gúnyt a mítosz férfiaiból. Hagen, aki félisten csak az istenek között, bosszút esküszik a hatalomra jutottak ellen, akik nélkülözni merték őt birodalmuk vezetésében. Terve ördögi, és mint minden ördögi terv, tökéletes. Szellemes terrortámadásokkal tartja félelemben az elkényelmesedett polgárokat, sakkban tartja Siegfriedet, Brünhildét és minden jól boldoguló és megelégedett rokonát. Végül sötét cinkostársaival úgy dönt, hogy a világ megérett a pusztulásra. Titáni küzdelmükben azonban nem csak a világ, de ők maguk is bukásra vannak ítélve. Térey a régi mítosz felhasználásával alkotott új mítoszt, és Worms városában ábrázolta az egész emberiséget, és a germán törpéket, félisteneket, isteneket egy 21. századi metropoliszba helyezte. A hangulati elemekben bővelkedő mű oda kényszerít bepillantanunk, ahova nem akarunk nézni, ahol a szorongásaink, félelmeink lakoznak, ahol az ezt követő minden épeszű morált átlépő irracionalitás, gyűlölet, agresszió, indulat él. Közös titkunk, hogy ez mindannyiunkban létezik. ISBN: 963-14-2401-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 130 Ft

Az aukció vége: 2011-08-25 08:10
. Térey János : A Nibelung-lakópark : fantá - Jelenlegi ára: 2 130 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése